Nyhetsbrev #3 / februar 2012
Kompetansedeling og seminarer
Nasjonalmuseet har i oppdrag å gi et bredt formidlingstilbud til barn og unge, og videreføre og utvikle innholdet i Den kulturelle skolesekken(DKS). Dette gjør vi både gjennom å produsere utstillinger som tilbys fylkeskommunene, og gjennom å lage faglige seminarer og kurs som skal bidra til kunnskapsdeling og kvalitetssikring av all visuell kunst som produseres til skoleelever gjennom DKS.
Nasjonalmuseet har i seminarsammenheng de siste tre-fire årene skilt mellom formidling og produksjon. Vi ønsker nå å forene disse inn i ett seminar, hvor man ser formidling av visuell kunst som en aktivitet som omfatter alle aspekter ved vårt arbeid; Prosjektledelse, pedagogikk, kuratering, utstillingsdesign/arkitektur og grafisk design, utstillings- og AV-teknikk, konservering og logistikk. Alle viktige faktorer som bidrar til å skape sterke og varige kunstopplevelser for vårt publikum. Vi diskuterer nå hvordan innholdet i det kommende seminar kan reflektere dette, og tar gjerne imot innspill fra dere.
Det sedvanlige formidlingsseminar i juni går derfor ut til fordel for et samlet seminar sent i november eller begynnelsen av desember 2012, i Oslo.
Vi ønsker også å involvere nettverket i diskusjon rundt enkeltverk eller utstillinger som er under vurdering. Vi begynner denne våren med et halvdagsseminar for inviterte fra nettverkene våre, hvor vi ønsker å vise og diskutere et videoverk av den norske kunstneren Ane Hjort Guttu. Verket presenterer en rekke spennende kunst- og formidlingsfaglig utfordringer. Vi vil komme tilbake med dato for dette etterhvert.
Ressursbanken begynner nå å fylles opp av gode prosjekter fra forskjellige fylker. Vestfold, Østfold og Hedemark presenterer spennende prosjekter! Vi oppfordrer alle til å se på disse, og legge ut egne prosjekter som kan tilbys nettverket og samtidig bidra til økt synlighet av visuell kunst i DKS. Samtidig vil vi også reklamere for våre nye prosjekter: Multipler, Eventyrskatten, Kryp, køntri og spaceinvaders, og ikke minst Konge uten krone, som er en del av Den kongelige reise, regjeringens gave til kongeparet i forbindelse med deres 75 årsdager i 2012.