Nasjonalmuseet ønsker god sommer!

Nye kunstentusiaster skapes hele tiden!

Nye kunstentusiaster skapes hele tiden!

Norge bygger nytt nasjonalmuseum og opp fra vestbanetomta bak Nobels fredssenter vokser Norges nye storstue for visuell kunst! Om ca ett år, sommeren 2017, skal hele råbygget stå klart – og størrelsen vil bli synlig. Flytteperioden er ressurskrevende og kjempespennende, og snart vil alle ansatte i museet i større eller mindre grad være engasjert i planlegging og flytting.

Vandreutstillinger

Selv om porteføljen av utstillingsprosjekter er mindre, kommer det nye produksjoner til fremover. Hva er et maleri? håper vi å ha på veien over nyttår 2017, og vi starter arbeidet med en ny vandreutstilling hvor vi utforsker sammenhengen mellom arkitektur, samtidskunst, eldre kunst og design/kunsthåndverk og hvordan barn og unge kan utvikle et godt forhold til museer. Denne produksjonen håper vi å kunne ha klar ut på høsten 2017.

Kurstilbud

Vi har de siste to årene bygget opp et omfattende kurstilbud til alle i våre nettverk. Alle sider av produksjon og formidling av visuell kunst samt kompetansedeling om samlingsbasert arbeid, tilbys til våre skole-, galleri- og museumsnettverk. Vi har nå lagt ut info om høstens kurstilbud her på ressursbanken. Ta også direkte kontakt med oss hvis det er spesielle ønsker om temaer for kurs- eller seminarer!

Formidlingsseminaret

For å bidra til å fordele mengden av nasjonale seminarer og konferanser utover året har vi besluttet å flytte det nasjonale formidlingsseminaret til 2.-3.februar 2017. Det vil denne gang bli arrangert på Sentralen i Oslo, og vi er i ferd med å utarbeide innholdet nå. Men hold av datoen!

Foredragstilbud

Vi minner også om vårt gratis foredragstilbud med arkitekten Ulf Grøvold. Hans foredrag presenterer både historiske, samtidige og fremtidige aspekter ved det nye nasjonalmuseet, og vil gi innsikt og engasjement i Norges største kulturbyggeprosjekt. Kanskje kan foredraget passe inn i et publikums- eller fagprogram i ditt område, ta kontakt!

Men nå ønskes en god sommer til alle våre kollegaer i hele landet!

vh

Per Odd Bakke