Nyhetsbrev #2 / januar 2012

GODT NYTT ÅR!

I dag, 10. januar 2012 er Nasjonal Ressursbank DKS; Visuell kunst offisielt lansert, og tilgjengelig fra vår hjemmeside. Vår web-redaksjon har i tillegg laget en liten nyhetssak på dette (se forsiden på nasjonalmuseet.no).

Det betyr at vi nå vil få en stor strøm av nettbrukere/kunstinteresserte/nysgjerrige/politikere/barn og unge inn på Ressursbanken! Vi tror dette vil skape mer oppmerksomhet om visuell kunst i den kulturelle skolesekken. Det er flott hvis alle bidrar til å spre informasjon om denne oversikten til våre politikere og bevilgningsmyndigheter.

Nasjonalmuseet takker alle som har bidratt inn mot å få Ressursbanken realisert, og vi håper både fylkesnettverket og andre nettbrukere finner glede og nytte i presentasjonene og informasjon i oversikten. Vi tar i mot konstruktive innspill til ytterligere forbedring av brukerflaten.

For å kunne sende forespørsler om utstillinger må man være logget inn. Ikke innloggede brukere som forsøker å sende forespørsel om enkelte prosjekter via bestillingsskjemaet vil få beskjed om å ta kontakt med sitt fylkes DKD-koordinator eller oss her på Nasjonalmuseet. Det vil være mulig å sende henvendeler direkte til kontaktpersoner i de enkelte prosjekter, uten å være innlogget.

Nasjonalmuseet jobber nå konsentert med nye prosjekter til DKS, og vi vil bruke Ressursbanken til å presentere nye idéer tidlig i prosessen. Dette både for å gi god planleggingshorisont og for å få medvirkning inn i produksjonsprosessene.

Etter erfaringene fra Intensivdagarna på Gotland diskuterer vi nå også struktur for Nasjonalmuseets seminarvirksomhet. Vi kommer tilbake til nettverket med tanker om dette i nær fremtid.

Vi ser frem i mot et spennende og utviklende samarbeid med DKS-nettverket.

Mvh

Per Odd Bakke